Čitaj mi!

Kulturni centar

Naša pozorišta se u poslednje vreme ređe odlučuju da na repertoare postavljaju dela savremene srpske drame.

Prošla i ova sezona su naročito bile karakteristične po odlukama da se na scenama igraju dramatizacije romana, klasičnih, kao i savremenih, ali i pozorišna tumačenja filmskih klasika. Zato se u našoj javnosti u poslednje vreme često govori o krizi produkcije savremene domaće drame. Da li je to zaista slučaj, istražujemo večeras u Kulturnom centru.

Na FEST-u je premijerno izveden intrigantan film "Heroji", koji daje neobičan pogled na našu srednjevekovnu istoriju. Reditelj filma je Goran Nikolić, gost Kulturnog centra.

U emisiji će još biti reči o grupi Eva Braun koja je ponovo aktivna na našoj sceni, o izložbi "Korektivne mere" u Novoj galeriji vizuelnih umetnosti u Beogradu, o gostovanju Narodnog pozorišta iz Sarajeva na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, kao i o knjizi "Treće doba" Majlis Besri, koja govori o poslednjim Beketovim danima. U rubrici "Baština" se podsećamo značaja lika i dela Milutina Bojića, dok je rubrika "Jubilej" posvećena filmu "Kum", povodom pedeset godina od njegove premijere.

Urednik emisije Ana Tasić 
Autori rubrika Danijela Purešević, Marija Nenezić, Svetlana Ilić, Ana Tasić, Jovana Janković, Ana Marija Grbić 
Reditelj Ivan Bukvić 
Montažer Nikola Manić