Čitaj mi!

Rukomet (ž) - SP: Srbija - Crna Gora

Posle dve pobede i jednog poraza najbolje rukometašice Srbije u četvrtak nastavljaju učešće na Svetskom Prvenstvu u Španiji. Formirana je nova grupa od šest selekcija, a utakmice će se igrati u Granoljersu.

Selekcija Srbije ima dva boda, a naš sledeći rival je Crna Gora, koja nije prenela nijedan bod iz prve faze takmičenja.

Crnogorke su izgubile od Slovenije i Francuske, a pobedile Angolu.

Selektor Uroš Bregar je sigurno zadovoljan igrama naše selekcije u prvoj fazi. Pobede nad Poljskom i Kamerunom su svakako ohrabrenje, ali poraz od Rusije pokazao je koliko je još posla pred ovom novom i mladom reprezentacijom Srbije.

Crnogorke su u sličnoj situaciji. Od iskusnijih u selekciji su ostale Jovanka Radičević, Itana Grbić, Ema Ramusović i Tatjana Brnović. Igraju kao mi uvek čvrsto u odbrani, ali im u napadu nedostaje učinak bekova poput Katarine Bulatović, Milene Knežević ili Mare Jovanović. Na klupi je Bojana Popović nekada reprezentativka Jugoslavije. Ona je istovremeno i trener Budućnosti iz koje dolazi najveći broj reprezenrativki nekadašnjeg prvaka Evrope.

Favorita je teško odrediti. Biće to utakmica u kojoj će odbrane i golmani presuditi, a ono što može biti adut Srbije u napadu je dobra forma najiskusniji reprezentativki Jovane Stoiljković i Kristine Liščević.

Utakmica Srbija - Crna Gora igra se u četvrtak od 18 časova.

Direktor prenosa je na Drugom programu RTS-a.

Komentator je Predrag Strajnić