Čitaj mi!

TV Teatar: Buba u uhu

23. oktobra podsetićemo se najdugovečnije predstave Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Generacije i generacije pozorišnih gledalaca smejali su se do suza gledajući kultnu "Bubu u uhu" koja je na repertoaru pozorišta opstala više od četiri decenije.

Diplomska predstava Ljubiše Ristića, po komadu Žorža Fejdoa, postala je svojevrsni teatarski fenomen. Glumci su se smenjivali, ali su od premijere pa sve do poslednjeg izvođenja, deo Bube bili Nikola Simić, Branka Petrić, Rada Đuričin i Vlasta Velisavljević. Sala je uvek bila ispunjena do poslednjeg mesta, publika je rado i više puta gledala ovaj urnebesni vodljiv, a kamere Televizije Beograd zabeležile su jedno od izvođenja 1972. godine.

Milan Gutović, čijem je glumačkom opusu posvećen oktobarski TV Teatar, u ovoj kultnoj predstavi tumačio je lik Šandebiza, čija je govorna mana izvor mnogobrojnih zabuna i peripretija.

Uloge: Nikola Simić, Milan Gutović, Vojislav Brajović, Moris Levi, Marko Todorović, Branka Petrić, Rada Đuričin, Vlasta Velisavljević, Boro Stjepanović, Slobodan Đurić, Branko Milenković, Zorica Šumadinac, Vesna Latinger