Čitaj mi!

Zoki Poki

Serija za decu od deset epizoda po čuvenoj knjizi Olivere Nikolove svake subote u 8.30 na Drugom programu Televizije Srbije! Reprizu svake epizode možete gledati nedeljom u 8.30č.

Pre skoro šezdeset godina makedonska spisateljica Olivera Nikolova napisala je knjigu za decu "Zoki Poki", koju obožava svako ko se sa junacima ovog dela sretne. Knjiga je prevedena na mnogo jezika (srpski, rumunski, ukrajinski, češki, italijanski, slovenački, turski, albanski i nemački jezik).

Nedavno je u Severnoj Makedoniji u produkciji "Kino Oko" urađena serija po ovoj zanimljivoj knjizi, emitovana na makedonskoj nacionalnoj televiziji i vrlo brzo izazvala interesovanje mnogih zemalja, pa se tako serija već emituje u mnogim zemljama Skandinavije, kao i u Nemačkoj. Sada je serija stigla i kod nas!

Serija prati zanimljive događaje i pustolovine koje nosi svakodnevica u životu deteta. Junaci "Zokija Pokija" su oličenje negovanja univerzalnih, ali i zaboravljnih vrednosti... Serija zrači toplinom, odaje sliku sveta koji je za dete sigurno mesto kome se razvija i živi.

Scenaristi serije su Sašo Kokalanov i Biljana Crvenkovska, a reditelji: Aleksandar Poposki, Marija Apačevska, Darijan Pejovski i Radovan Petrović. Glavne dečje uloge tumače: Matej Nastevski (Zoki), Anastasija Anevska (Lidija), Mateo Matoski (Boki), Matej Zimbakov (Goki); tu su zatim i odrasli glumci, među kojima su Sasko Kocev, Daniela Ivanoska i drugi. Serija je proizvedena u produkciji "Kino Oko" u Severnoj Makedoniji.

Od 16. oktobra 2021. Godine serija će se emitovati svake subote u 8.30č, a reprizirati svake nedelje u 8.30č na Drugom Programu Televizije Srbije.