Čitaj mi!

Vojna baza Golema čuka

Reportaža iz Kopnene zone bezbednosti, obuka u noćnom letenju u Lađevcima i novosti iz vojske u najnovijoj emisiji "Dozvolite..."

Najvažniji zadatak Vojske Srbije, odbrana zemlje, trenutno se realizuje u Kopnenoj zoni bezbednosti koja se prostire uz administrativnu liniju prema Kosovu i Metohiji. Mi smo posetili bazu Golema čuka kod Bujanovca gde pripadnici VS čuvaju administrativnu liniju, patroliraju, postavljaju zasede i obezbeđuju samu bazu.

Pogledajte i kako izgleda sve intenzivnija noćna obuka pilota Vojske Srbije. Na aerodromu "Morava" u Lađevcima kod Kraljeva piloti aviona J-22 Orao uvežbavali su letenje i simulirali borbena dejstva u noćnim uslovima.

Saznajte i novosti iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Emisiju možete pratiti i na društvenim mrežama, jutjubu i platformi RTS Planeta.

Dozvolite... Dozvolite...

Autor:
RTS

„Dozvolite...“ - emisija o odbrani i Vojsci Srbije. U emisiji se govori o temama iz oblasti odbrane, bezbednosti, životu i radu pripadnika vojske, kao i o vojnoj istoriji, odbrambenoj industriji, specijalnim jedinicama... [ detaljnije ]