Čitaj mi!

Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Život posvećen kraljici

Mnogo se govori o britanskoj TV seriji "Kruna" gde je ekranizovan život britanske kraljevske porodice.

Govori se o njenoj dugoj uspešnoj vladavini i svemu što okružuje život ove porodice a ističe se da je Elizabeta Druga monarh koji najduže vlada Velikom Britanijom.

U Londonu sam upoznala Huga Vikersa koji je čitav svoj život posvetio biografijama velikih ljudi čija su imena vezana za identitet i istoriju Velike Britanije.

Kao biograf kraljevske porodice pojavljuje se i kao tumač odnosa i svega što se događa u Bakingamskoj palati.

Ovaj poznati pisac život Elizabete Druge i njene porodice pratio je do najsitnijih detalja. Pojavljuje se i kao tumač situacija koje zaokupljuju pažnju javnosti.

A sve je počelo onoga dana kada ga je majka kada je imao 6 godina povela da prisustvuje jednoj ceremoniji gde se kraljica pojavila. Od tada se njegov život okrenuo praćenju svega značajnog u kraljevskoj porodici.

Kada sam ga srela, Hugo Vikers je već pripremao tada dijamantski jubilej kraljice Elizabete koji se proslavljao tih dana u Londonu. Tu veliku proslavu, organizovao je on kao najbolji poznavalac njenog života.

Hugo Vikers je neverovatan poznavalac istorije Velike Britanije i pisac velikog broja knjiga od istorijskog značaja, ulazeći u samu bit događaja. Blizak je prijatelj velikog broja krunisanih glava Evrope. Ovaj čovek sa neverovatnom skromnošću priča o sebi, svojoj misiji i svemu što radi.

Primio me je u svom domu u Londonu i pokazao mi neke primerke svoje značajne dugo godina brižljivo sakupljane dokumentacije.

Posvećen je svom poslu i obavlja ga sa neverovatnom odanošću. Njegov autoritet i stručnost cenjeni su u Velikoj Britaniji i van nje. Tumač je često osetljivih pitanja o kraljevskoj porodici i uživa poštovanje njenih članova.

Ovaj ekskluzivni intervju sa Hugom Vikersom pokazuje koliko posvećenost i misija pojedinca mogu doprineti interesima jedne nacije koja osvedočeno čuva svaki deo svoje istorije i tradicije.