Čitaj mi!

Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Podmoskovske večeri

Lepo je sećati se divnog boravka u Moskvi kada je jedno od najstarijih pozorišnih kuća u Rusiji u tetaru "Mali" gostovalo Jugoslovensko Dramsko pozorište.

Sa pretstavom "Tako je ako vam se tako čini" Luiđi Pirandela u režiji Jagoša Markovića oduševili su publiku među kojom je bilo mnogo naših ljudi koji borave i rade u Moskvi.

U ovom tetaru igrana su dela brojnih ruskih autora, ali se za ime pozorišta "Mali" najviše vezuje ime Aleksandra Nikolajeviča Ostrovskog. Ovo pozorište dobilo je nedavno status Nacionalnog Blaga pored čuvenog Ermitaza, Bojšoj teatra preko puta koga se ovo pozorište i nalazi.

Ovo obnovljeno zdanje obnovljeno do savršenstva pleni lepotom i tradicijom i pretstvalja pravi hram umetnosti.

Naša predstava je imala veliki uspeh a prilikom susreta sa našim ljudima koji žive i rade u Rusiji dugi niz godina saznala sam da su željni da češće viđaju predstave jer one ne dolaze tako često u Rusiju.

Nisu skrivali oduševljenje sto su sreli naše poznate glumce koje gledaju i na televiziji.

Direktorka Teatra Tamara Mikhailova i razgovoru sa Direktorkom Jugosloveskog Dramskog Pozorišta Tamarom Vucković- Manojlović ugovorila je tada redovnu razmenu pretstava.

Tokom posete teatru "Mali" imala sam tu lepu mogućnost da vidim i kabinet čuvenog umetničkog direktora ovog pozorišta Jurija Solomina.

Bio je to za mene pravi doživljaj.

Vi i Mira Adanja-Polak Vi i Mira Adanja-Polak

Autor:
Mira Adanja-Polak

U emisiji"Vi i Mira Adanja-Polak" gosti su ličnosti iz sveta nauke, kulture, politike, umetnosti i biznisa. [ detaljnije ]