Bunt: YU grupa

Čuveni domaći rok sastav proslaviće 2020. godine svoj 50. rođendan. Ovo izdanje emisije Bunt snimljeno je nakon njihovog legendarnog, nesvakidašnjeg i veoma uspešnog koncerta u beogradskoj Hali sportova i uoči objavljivanja 12. studijskog albuma "Evo stojim tu" za PGP RTS.

Autorki emisije Bunt, Branki Glavonjić - članovi YU grupe poverili su u čemu je tajna njihove dugovečnosti, zašto se još uvek raduju baš svakom koncertu i susretima sa publikom ali su podelili i svoja uverenja u vezi svim onim važnim aspektima na koje treba da obrate pažnju muzičari koji tek počinju.

Sonja Kovačev, saradnica emisije Bunt, uradila je posebnu reportažu posvećenu svemu onome zbog čega je "YU grupa" posebna.

YU grupa su prvi put kao bend nastupili 29. novembra 1970. godine, u zemunskoj diskoteci "Sinagoga". Prvi samostalni koncert održali su u organizaciji emisije "Veče uz radio" Prvog programa Radio Beograda.

Ostalo je istorija - o posvećenosti, istinskoj zaljubljenosti u rokenrol muziku, ovekovečena kroz bogatu diskografiju koju (za sada) čini dvanaest studijskih albuma i pregšt singlova.

Autor emisije: Branka Glavonjić
Reditelj emisije: Miodrag Kolarić