Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Svedok slave - Brajan Rašić, Š kao škola

Brajan Rašić je fotograf koga sam sretala po svetu i koji je svojom kamerom zabelžio najznačajnije portrete velikih muzičara kao i istoriju rokenrola. Svetsku slavu donele su mu ekslkluzivne fotografije Roling Stounsa.

Nekada Branislav sada Brajan putovao je sa Roling Stounsima, obišao svet na njihovim turnejama i zabeležio pravu ekskluzivu njihovog nomadskog života. Fotografije Brajana Rašića gde prati Dejvida Bouvija, Igi Popa, Eni Lenoks, Erika Kleptona, Ejmi Vajnhaus, Pavarotija zaštićene su autorskim pravima i velike agencije vode računa gde god se one pojave.

U ovom razgovoru Brajan Rašić mi priča zanimljive anegdote sa snimanja i kako on vidi danas svoju profesiju. Obišao je svet živeo je u Londonu, Njujorku a sada po malo i u Beogradu gde je u svoj novi dom doneo svoju kolekciju ploča koja sadrži prave raritete onih muzičara koje je fotografisao i svega onoga što voli da sluša kada se odmara između putovanja. Od sada će na putovanja kretati iz Beograda.

Fotografije Brajana Rašića su prava istorija i beleške jednog vremena koje se više neće vratiti, niti ponoviti. Ovo je naš drugi susret, a prvi je bio u Londonu kada sam ga upoznala pre više godina. Posebno mi je drago da ću Brajana Rašića sada češće sretati u Beogradu.