Magazin Srbija na vezi

Beograd je nedavno bio deo najmasovnije klimatske akcije koja se dešava u preko 145 gradova i 55 zemalja na svim kontinentima - "Climathon Belgrade".

Intenzivni dvodnevni program predavanja i radionica, privukao je veliki broj stručnjaka, studenata i startapove sa željom da pomognu našem gradu u rešavanju klimatskih izazova i podizanju ekološke svesti. Sa velikim brojem učesnika, preko 120, beogradski "Klimaton" je najmasovniji u istočnoj Evropi.

Kako su timovi rešili dva klimatska izazova Beograda, "Urbana toplotna ostrva u Beogradu" i "Čvrsti komunalni otpad i podizanje ekološke svesti građana", govori gost emisije, Siniša Rudan, predsednik organizacionog odbora "Klimatona", i predstavnik Internacionalnog foruma za obrazovanje "Remaking Tesla".

Za "Magazin Srbija na vezi" iz Berna, govori novi ambasador Republike Srbije u Švajcarskoj, Goran Bradić.

Ovih dana, na desetu godišnjicu smrti Mome Kapora, slikara, književnika, novinara, čoveka koji je najbolje opisivao naše naravi, bilo nas koji smo ostali ovde, ili onih koji su otišli negde u svet, pokazujući emotivnu pripadnost narodu iz kojeg je potekao, setićemo se i kako je govorio...

Gošća emisije, Ljiljana Kapor, predstaviće knjigu "Najlepše priče Mome Kapora" i osvrnuti na rad Zadužbine koja nosi ime ovog srpskog velikana.

Muzički gosti emisije su Aleksandra Kovač i KUD "Sveti Sava".

Urednik emisije: Suzana Gvozdenović Puzović

Reditelj: Dragica Gačić

 

broj komentara 0 pošalji komentar