Edu global

Edu global magazin u susret budućnosti, Beograd kakav želim.

Projekta održive urbane mobilnosti predstavlja adekvatan odgovor na izazove u funkcionisanju gradskog saobraćaja. Suština projekta je i da građani ukažu na probleme sa kojima se svakodnevno susreću u "haosu" zvanom saobraćaj i da daju konkretene predloge za rešavanje istih. Na konkurs Beograd kakav želim pristiglo je mnogo radova. U magazinu Edu global saznaćete koji radovi su najbolji i da li će zaista neka od ponuđenih rešenja građana biti prihvaćena.

Može li novootkriveni mineral Jadarit uz velike zalihe litijuma za Srbiju da bude izvor ogromnog bogatsva? Ekipa Redakcije ekološkog programa istraživala je gde su najveća nalazišta jadarita i litijuma i kakav se potencijal na tom polju krije u našoj zemlji.

I najpoznatiji istoričari umetnosti zadivljeni su pred crtežima našeg prapotomka iz pećine Šavo u Francuskoj. U Edu globalu videćete zbog čega se lavovi, (naslikani pre oko 36 000 godina p.n.e.) smatraju pretečom filmskih, pokretnih slika.

Još jedno otkriće iz praistorije menja naše poimanje prošlosti. Reč je o fosilnim ostacima najstarijeg majmuna a zašto je naučna javnost u najmanju ruku zbunjena, otkrivamo u našem magazinu...

I to nije sve, vodimo vas u večni grad Rim na izložbu drevnih igračaka a kad smo već u Italiji "skoknućemo" i do Sicilije tek da prošetamo Skalom di Turci.

Urednik emisije Nataša Nešković 

broj komentara 0 pošalji komentar