Ekskluzivno: Katar-lepo i različito

Katar me je iznenadio. Čekala sam jedno, a dobila nešto potpuno različito.

Na čuvenom forumu Doha 2019  koji se odrzava u Dohi već niz godina upoznala sam ljude različitih pogleda i političkih uverenja koji su se sastali kako bi čuli jedni druge i našli rešenja.

Prisustvo  većeg broja žena me je iznenadilo kao i njihova želja da sve otvorenije menjaju navike i način zivota. 

O Kataru se govori  najčešće prvo samo o novcu , visokom standardu , platama, bogatstvu ....

To je nešto što vas zabljesne ali  ako na tome ostanete bićete uskraćeni za dublja saznavanja o ljudima od koji možete mnogo toga da naučite.

Doha je potpuno novi grad koji vas zabljesne  svojim građevinama u sred pustinje koja svojom površinom dotiče more.

Vidi se da  ovde svetski  arhitekti  nisu imali mnogo ograničenja- koliko će potrošiti  ni kako sve to treba da izgleda.

Snimajući  razne ambijente u dve emisije  srela sam i ljude koji tu rade vec duže vremena i koji su došli da obiđu svoju decu koja su došla  u Katar da rade i zarade.

U prvoj emisiji upoznaćete neke od njih.Oni hvale zemlju u koju su došli, a kada ih pitate šta je ono što ih je izdvojilo  kažu da je to naše gostoprimstvo koje iskazuju u svakoj prilici. Skoro svetsko prvenstvo u fudbalu  2022. već se oseća i zatičemo grupu navijača koji navijaju tako da nikoga ne ometaju.

Zapanjujuća je čistoća u Dohi,  održavanje i stalna želja da se sve   što je dobro poboljša i unapredi a svi problemi reše.

Katarci se ne  zanose  da će izvori nafte i gasa večito trajati i zato investiraju u strane kompanije i nalaze rešenja za dugoročni opstanak.

broj komentara 0 pošalji komentar