TV Teatar: Tri sestre

Februarski ciklus TV Teatra "Seniori" obuhvatiće, baš kao što i sam naslov sugeriše, predstave koje se, kako svojom tematikom, tako i rediteljskim pristupom, dotiču pitanja pozicije i prava starije generacije - penzionera, pripadnika 3. doba, u našem društvu.

Tokom meseca, gledaoci će moći da se podsete predstava Matica, Garderober, Tri sestre, Arsenik i stare čipke, ali i da premijerno pogledaju snimak predstave Moja ti koja se nalazi na repertoaru pozorišta Atelje 212.

U subotu, 1. februara reprizno će biti emitovan snimak predstave "Tri sestre", po tekstu A. P. Čehova, a u režiji Ivane Vujić. S obzirom da je rediteljka u svom čitanju ruskog dramskog klasika odlučila da Čehovljeve junake (ali i samog Čehova, koji se pojavljuje u predstavi) igraju glumci u zrelom dobu, preispitujući smisao života iz pozicije grupacije koja nosi veliko životno iskustvo, predstava BITEF teatra premijerno izvedena 2010. godine, tematski se uklapa u februarski ciklus TV Teatra.

Uloge: Branka Petrić, Rada Đuričin, Danica Ristovski, Mirko Babić, Konstantin Bunuševac, Dunja Mahorčić i Gorjana Stoiljković

Urednica TV Teatra: Tamara Baračkov

broj komentara 0 pošalji komentar