Bunt

Bunt je jedna od malobrojnih rok emisija u istoriji Radio-televizije Srbije koja traje u kontinuitetu 17 godina. Misija ove jedinstvene emisije je obnavljanje i formiranje nove i kvalitetne muzičke scene u Srbiji, afirmacija mladih muzičara i autora, ali i edukacija publike kroz promovisanje sadržaja sa smislom.

Jedan od najvažnijih pank rok sastava, "Bolesna Štenad", proslavljaju jubilej - 10 godina rada. Sa Aleksandrom Markovićem Lamom razgovarali smo o slavljeničkom koncertu koji će biti održan u Domu omladine Beograda, 15. novembra.

"Bunt Rok Festival u Festu" je nova serija događaja, koji za cilj imaju promociju mladih autorskih bendova. Prvi u seriji koncerata, zakazan je za 22. novembar (petak) i tada će pred publikom čuvenog zemunskog kluba nastupiti bendovi "Viva Vops" (pobednici 3. Bunt Rok Festivala), "Wajz" i "Logička Greška" (finalisti 5. Bunt Rok Festivala). O značaju ovog načina promocije dobre muzike, za ovo izdanje emisije Bunt govorio je Aleksandar Ćurčić, frontmen benda "Viva Vops".

Bunt je bio i na promociji Glitch records-a gde su nastupili "Nataleé" i "Weird Fishes". Nova nezavisna izdavačka kuća želi da promoviše mlade autore, kažu da će se potruditi da u prvi plan stavljaju fleksibilnost i transparentnost u saradnji na novim izdanjima.

Kora, drugoplasirani bend sa prvog Bunt Rok Festivala, uskoro izdaje drugi album "Kome da priznam". Tim povodom, imaćete priliku da premijerno pogledate spot za numeru "Umoran".
Knjiga "Long Play - zabeleške u vremenu" je monografija fotografija koja sadrži 1332 portreta 333 muzičara iz regiona. Autor ove publikacije je Borislav Pešić Blagoja, sa kojim smo razgovarali o ovom nesvakidašnjem projektu.

Bigru i Paja Kratak su reperi koji neguju tvrđi rep zvuk i muzičku estetiku stare škole hip- hopa. Sa njima smo razgovarali o njihovim počecima, albumima i zašto su odabrali baš taj muzički stil.

U najnovijem izdanju emisije Bunt, u sredu uveče na RTS 2 - predstavljamo pet novih predloga za novembarsku Top Listu Bunt.

Autor emisije: Branka Glavonjić
Novinari: Stefan Jovčić i Katarina Vujović
Reditelj: Jovan Bačkulja

broj komentara 0 pošalji komentar
Bunt Bunt

Autor:
RTS

Emisija Bunt je jedna od najdugovečnijih rok emisija u istoriji Radio-televizije Srbije, uspešno traje u kontinuitetu već 17 godina. [ detaljnije ]