Dramski ponedeljak: Svadbeni marš

"Dramski ponedeljak" u oktobru predstavlja izbor iz bogatog opusa jednog od najznačajnijih srpskih televizijskih stvaralaca - reditelja Aleksandra Đorđevića. Prvi naslov, koji u okviru ciklusa "Majstori TV režije - Aleksandar Đorđević" emitujemo na programu RTS 2 u ponedeljak 7. oktobra, je televizijski film "Svadbeni marš", snimljen po scenariju Zorana Božovića 1995. godine.

U porodici pukovnika Mitrovića sve tri ćerke su stasale za udaju ali imaju problema u pronalaženju muževa.

Led probija najmlađa kćer koja se udaje za mladog asistenta na fakultetu. Njeno venčanje, međutim, pokrenuće lanac događaja koji će, na radost porodice, udomiti i druge dve kćeri.

"Svadbeni marš" je 1982. proglašen za najbolji komediografski tekst na konkursu Udruženja dramskih pisaca Srbije, Pozorišta na Terazijama i časopisa "Jež". Postavljen je na scene više jugoslovenskih profesionalnih i amaterskih pozorišta, prevođen na nekoliko stranih jezika i prikazan i na Češkoj televiziji.

uloge tumače: Velimir Bata Živojinović, Ružica Sokić, Vera Dedović, Jelena Ivanišević, Branka Pujić, Dragan Jovanović, Dragan Vujić, Lepomir Ivković, Tatjana Lukjanova, Ljiljana Krstić, Mića Milivojević...

urednik ciklusa: Marko Novaković
režija: Aleksandar Đorđević
scenario: Zoran Božović (po istoimenoj komediji)
direktor fotografije: Darko Bogdanović
scenograf: Slobodan Rundo
kostimograf: Suzana Tanasković
kompozitor: Miroljub Aranđelović Rasinski
montažer: Natalija Nikolić

broj komentara 0 pošalji komentar