Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Kako nas prisluškuju

Časlava Maksića, mastera nauka i to onih koje svojim znanjem dopiru to najtananijih skrivenih veština koje su danas na ceni, srela sam slučajno. Radeći kao rukovodilac grupe za informacionu bezbednost i interoperabilnost organa državne uprave, Časlav Maksić je i sudski veštak za informatičku forenziku.

Morala sam da uložim dosta truda da zadobijem njegovo poverenje kao i da razgovor pred kamerama oslobodim svih malih tajni koje izgovara kako ne bi dao mogućnost ikome da uđe u sve detalje razotkrivanja onih koji neovlašćeno prisluškuju u ime bilo koga.

Obuka Časlava Maksića je posebna jer za ono što radi polaže račune samo svojoj savesti i sudu ako ga taj sud konsultuje kao veštaka i ako ga razume.

Njegovi problemi nisu u znanju i veštinama posla kojim se bavi nego u neprepoznavanju i nesvesnosti onih koji hoće da koriste njegove podatke a nisu savladali znanja i maksimalno poverenje u stručnost veštaka.

Časlav Maksić odgovara isključivo svojoj savesti, a sve što vidi i čuje - proveri odmah, a nakon rešenja i predaje dobijenog zadatka - sve zaboravi.

Sektor kojim se bavi napreduje iz dana u dan i zato svoje vreme provodi sa svojim učiteljem sa kojim vozi bicikl i razmenjuje sve zavrzlame i nepoznanice svog neobičnog posla

Emisija je snimljena na lokaciji koju je Časlav Maksić sam izabrao, jer tamo gde radi, TV kamera kao ni novinari, nemaju pristup.

broj komentara 0 pošalji komentar
Vi i Mira Adanja-Polak Vi i Mira Adanja-Polak

Autor:
Mira Adanja-Polak

U emisiji"Vi i Mira Adanja-Polak" gosti su ličnosti iz sveta nauke, kulture, politike, umetnosti i biznisa. [ detaljnije ]