Studio znanja: Trajanje

Iskusni urednici u Radio-televiziji Srbije imaju pravilo - nije važna prva već 101. emisija - kada uradite 101. to je siguran znak da ovladavate profesijom. Upravo zato, našu proslavu jubileja nastavljamo i ove nedelje, obećavamo zanimljive goste, teme i, naravno, svečanu atmosferu.


101. emisija je samoj sebi odredila temu - trajanje. Zato vas pozivamo da nam se pridružite da zajedno sa našim gostima otkrijemo kako se traje na medijskom nebu, ali i u bilo kojoj drugoj profesiji, šta su predispozicije za uspeh, kako istrajati u kvalitetu i vrednostima, na koji način kroz proces evolucije opstaju različite biljne i životinjske vrste i još mnogo drugih zanimljivosti koje određuju i potvrđuju fenomen trajanja.

Kada smo razmišljali koga prvo da pozovemo u emisiju koja se bavi ovom temom - nismo imali dilemu. Sa nama je neko čija je karijera počela još davne 1938. godine - glumac Vlasta Velisavljević. Uz njega tu su i sociolog kulture profesor Ratko Božović, psiholog i psihoterapeut dr Kristina Brajović Car; reditelj i scenarista, prof. dr Stanko Crnobrnja; dr Jelena Vasiljević iz Instituta za filozofiju i društvenu teoriju; prof. dr Amrom Latifić; Vladimir Veljić iz Instituta za fiziku; profesorke Ljiljana i Gordana Tomović sa Biološkog fakulteta; dr Dragana Ilić sa Matemaričkog fakulteta; dr Dragan Aleksendrić sa Mašinskog fakulteta i mnogi drugi gosti.

Našu temu ilustrovaćemo i kroz tajne muzike. U tome će nam pomoći Saška Janks i Daniel Bogdanović i gudački kvartet Wonder Strings.

Ovo je ujedno i poslednja emisija treće sezone serijala "Studio znanja". Hvala vam što nas pratite, u novoj sezoni čekamo vas sa novim gostima, temama i entuzijazmom.

Autor i urednik serijala "Studio znanja": Zoran Živković
Urednici emisije: Zoran Živković, Ivana Milenković, Vinka Marinović
Voditelji emisije: Vinka Marinović, Ivana Milenković
Reditelj: Darko Kamarit

broj komentara 0 pošalji komentar