Peti Bunt Rok Festival, finale!

Veliko, spektakularno finale 5. Bunt Rok Festivala zatvara petogodišnji ciklus ali i otvara novo poglavlje jedinog televizijskog takmičenja novih, neafirmisanih rok bendova i autora. Ovo finale je posebno i zbog toga što će se umesto deset, za titulu najboljeg takmičiti 12 finalista - bendova i autora iz cele Srbije.

Bendovi koji su se plasirali u finale odlukama članova stručnog žirija, tokom osam kvalifikacionih segmenata petog Bunt rok festivala su: "Karpo", "Skadrilla", "Herz", "Wajz", "Reci Cimet", "Lagana Sreda" i "Nataleé" iz Beograda, "ZeroTwo" iz Niša i "Johnny Blunt & the Moontown Troubadours" iz Užica. Uz njih su, zahvaljujući glasovima publike, u finale stigli i bendovi "Logička Greška" iz Beograda, "Zyrion" iz Kragujevca i "5 Minuta Slave" iz Novog Sada,

Pored Branke Glavonjić, autorke festivala, kroz nesvakidašnje finale projekta koji slavi i afirmiše domaću pop i rok muziku - vodiće vas i Zoran Stefanov, frontmen benda "Iskaz", Katarina Vujović i Stefan Jovčić.

Kao i ranijih godina, najuspešnijim bendovima na Bunt Rok Festivalu biće omogućeni nastupiti na mnogim renomiranim festivalima tokom ovog leta, poput Festivala muzičkog dokumentarnog filma, Dok'n'Ritam - Beograd, Arsenal Fest - Kragujevac, Exit - Novi Sad, OK Fest - Tjentište, Hills Up - Zlatibor, Lovefest - Vrnjačka Banja, Bedem Fest - Nikšić, Belgrade Beer Fest, Rock Village - Banatski Sokolac, Hercegnovski Strip Festival...

Takođe, spremne su i nagrade za najboljeg gitaristu (daruje lanac prodavnica IDEA), basistu (nagrađuje Studio Bumerang), bubnjara (Sing Media) i pevača (Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije). Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije je pripremilo i nagradu za bend koji dobije najviše glasova publike.

Još iznenađenja za najbolje su pripremili PGP-RTS, diskografska i muzička kuća Metropolis, Klub Studenata Tehnike, Udruženje Rok Muzičara Srbije poklanja čak dve vredne nagrade a među darodavcima su i Centar Millenium iz Vršca i fotograf Vladan Cvetković Cvek.

Kao revijalni bendovi, sviraće: Artan Lili, zatim "Atheist Rap" - koji proslavlja 30 godina uspešnog rada i "Mortal Kombat" - koji ove godine obeležavaju deceniju grupe.

Aleksandar Popov, (dr Pop iz grupe Atheist Rap-a) biće i član žirija, kao i Miloš Georgijević Gera (bend Mortal Kombat) kao i Bojan Slačala iz grupe Artan Lili. Pored njih, tu su i stalni članovi žirija, Maja Cvetković (E-Play) i Vukašin Marković (Irie FM), kao i specijalni gosti Nikola Čuturilo, kompozitor i gitarista i Vlada Janković Džet, legenda domaće rok scene.

Autorka emisije: Branka Glavonjić

Voditelji: Branka Glavonjić, Zoran Stefanov, Stefan Jovčić, Katarina Vujović
Reditelj TV reportaža: Jovan Bačkulja
Reditelj emisije: Miodrag Kolarić

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Bunt Rok Festival Bunt Rok Festival

Autor:
RTS/Branka Glavonjić

Bunt Rok Festival je jedino je televizijsko takmičenje novih, neafirmisanih bendova i autora. Ovogodišnje, spektakularno finale festivala, zaokružilo je petogodišnji ciklus ali i otvorilo novo poglavlje ovog nesvakidašnjeg nacionalnog projekta RTS- a , nedvosmisleno i dokazano posvećenog konkretnoj, multidisciplinarnoj podršci i efektnoj medijskoj afirmaciji demo bendova i autora. [ detaljnije ]