Magazin Srbije na vezi

U emisiji "Srbija na vezi" istraživaćemo srpsku medicinsku dijasporu uoči desetog Kongresa srpske medicinske dijaspore koji će se održati u Beogradu od 20-22.juna u organizaciji Fondacije princeze Katarine. O stranim stručnjacima i lekarima srpskog porekla iz dijaspore govoriće pedijatar-kardiolog prof. dr Ida Jovanović.

O aktuelnim aktivnostima Ministarstva kulture i informisanja, o Danu slovenske pismenosti i o kulturnim povezivanjima Srbije i dijaspore, u studiju ćemo razgovarati s Aleksandrom Gajovićem, državnim sekretarom ovog ministarstva. Aleksandar Gajović biće sagovornik na temu srpska sportska dijaspora, gde će kao dugogodišnji član uprave Omladinskog fudbalskog kluba Beograd, preneti iskustva praćenja naših mladih talenata u svetu sa željom da budu angažovani za srpsku reprezentaciju.

Dvadeset treće Košarkaško evropsko prvenstvo srpske dijaspore, koje će se održati od 31. maja do 1. juna u Italiji, uključenjem u emisiju iz Nemačke, najaviće košarkaški stručnjak i osnivač prvenstva Miodrag Pure Radomirović.

Muzička podrška u studiju je kompozitor Dimitrije Vasiljević, prvi srpski doktor nauka džez klavira u Americi.

Urednik i voditelj Jelena Đorđević Popović
Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar