Kulturni centar

Prošlo je pola veka od beogradske premijere kultnog brodvejskog mjuzikla Kosa. Ona nije samo jedna od urbanih legendi, već činjenica koja je promenila duh Beograda, status Beograda na mapi Jugoslavije, izmenila je status Jugoslavije na mapi komunističkih zemalja, ali i na svetskoj mapi. O njoj se i dalje govori, jer pitanje građanskih i umetničkih sloboda je trajno aktuelno.

Jubilej Kose središnja je tema večerašnjeg Kulturnog centra, o čemu govore Jugoslav Vlahović, ilustrator i karikaturista, Magdalena Zrnjević, studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti, zatim, glumci Branko Milićević i Ivan Jevtović, i prevodilac Lazar Šećerović.

U emisiji će biti reči o 58. Venecijanskom bijenalu vizuelenih umetnosti, novoj knjizi Dragana Velikića "Adresa", o oživljavanju Diznijevih animiranih klasika, o analitčkoj studiji Pavla Levija "Cimanje slike", o dramama Gorana Milenkovića, o riječkoj grupi Paraf koja je pokrenula pank revoluciju u Jugoslaviji, o izložbi Dragana Ilića u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu. Rubrika Jubilej posvećena je stogodišnjici Bauhausa. Gost tanke linije je rimski vizuelni umetnik Alfredo Piri.

Gost nedelje je pisac Vladimir Pištalo.

Glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa: Nebojša Bradić
Odgovorni urednik Redakcije za kulturu i umetnosti i urednik emisije: Danijela Purešević
Kreativni direktor: Boris Miljković
Autori rubrika: Ana Tasić, Aleksandar S. Janković, Aleksandar Žikić, Predrag Petrović, Hristina Vasilijević, Jasmina Mijić, Jelena Videnović
Voditelj: Željko Maksimović
Montažer: Goran Mijić
Reditelj: Ivan Bukvić

broj komentara 0 pošalji komentar