Arhetip moderne bajke

U trećoj epizodi serije "Arhetip moderne bajke", biće reči o arhetipu anime i animusa, o tome ko su pravi heroji i koliko su bajke bitne u našem detinjstvu.

Prof. dr Žarko Trebješanin, vrhunski psiholog, izneće zanimljive podatke o tome koje su bajke najpolularnije u svetu i kod nas, koliko se bajke uopšte čitaju i zbog čega je dobro ne menjati njihovu suštinu. O arhetipskom junaku i herojima, govoriće dr Zoran Milivojević psihijatar i psihoanalitičar. Sa posebnom pažnjom preporučujemo divne reči oca Ilariona Đurice, koji se obraća deci i uči ih pravim vrednostima o kojima se pripoveda u bajkama a istine su za celi život.

Šta inspiriše savremene pisce u bajkama saznaćemo od Vladislave Vojnović dramaturga i pisca, kao i od Vesne Vidojević Gajović TV urednika i pisca. Zašto su bajke važne u najranijem uzrastu, kako ih treba pričati i zbog čega ih treba isponova kazivati, objasniće Vesna Nenadić Jevtić, psiholog.

To nije sve, kroz ovu epizodu analiziraćemo jednu od najpopularnijih bajki u svetu Crvenkapu a glumica Paulina Manov započeće pripovedanje moderne bajke o devojci Vrbi...

Urednik, Nataša Nešković. Reditelj, Sunčica Jergović.

 

broj komentara 0 pošalji komentar