Kulturni centar

Sredinu maja u Beogradu obeležavaju važne manifestacije, festival dokumentarnog filma Beldocs i Beogradska internacionalna nedelja arhitekture Bina.

Na Beldocs-u su, između ostalog, prikazani filmovi o identitetima i politikama gradova, kao i borbi građana da zadrže dostojnu životnu svakodnevnicu. Nedelja arhitekture je predstavila savremene pristupe koji nastaju u novim kontekstima, društvenom, političkom i tehnološkom.

Koristeći ove manifestacije kao okvire, Kulturni centar istražuje današnje prakse gradskih politika. Bavićemo se promenama u identitetima gradova, njihovom odnosu prema istoriji i nasleđu, ali i pitanjima funkcionalnosti svakodnevnog života.

O ovim temama govore Jelena Ivanović Vojvodić, arhitekta i jedan od osnivača Beogradske internacionalne nedelje arhitekture (BINA), Sneška Kvadvlih-Mihailović, generalna sekretarka organizacije Evropa Nostra, reditelji Ivan Marković i Frederik Solberg.

U emisiji će biti reči i o knjizi "Joy Division - Deo po deo" Pola Morlija, izložbi "Nesvrstani suveniri" Maje Gecić u Muzeju primenjene umetnosti, festivalu "Mali jezici pišu veliku književnost", koncertu grupe "Still Corners" u Domu omladine Beograda, knjizi Miomira Petrovića "Mitopoetike", kao i o dokumentarnim filmovima o Vladi Divljanu i Električnom orgazmu. U Fenomenu će se razmotriti roto romani, dok je Jubilej posvećen pedesetom rođendanu stripa Alan Ford. Na Tanku liniju staje japanski reditelj Kazuo Hara, gost Beldocs-a.

Centralni gost emisije je pozorišni reditelj Boris Liješević.

Glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa: Nebojša Bradić
Odgovorni urednik redakcije za kulturu i umetnost: Danijela Purešević
Kreativni direktor: Boris Miljković
Urednik emisije: Ana Tasić
Reditelj: Ivan Bukvić
Montažer: Goran Mijić
Autori rubrika: Marija Nenezić, Ana Tasić, Hristina Vasilijević, Jasmina Mijić, Zorica Kojić, Aleksandar S. Janković
Novinari: Jelena Videnović i Jasmina Mijić
Voditelj: Željko Maksimović

broj komentara 0 pošalji komentar