Mira Adanja Polak- Ekskluzivno

Bio je u Beogradu jednom prilikom i dobio plaketu Jugosleovenske Kinoteke za doprinos evropskoj kinematografiji.

Njegov "Vinetu" je godinama plenio i mlado i staro, a njegov neverovatan gorštački i zavodljiv izgled bio je simbol zdravlja muškosti i snage. Uživao je u svojoj slavi ne hajući mnogo za činjenicu da ovde i nismo znali gde je sve uspeo Gojko Mitić.

Retrospektiva njegovih filmova tih specificnih istočnoervropskih vesterna bila je već jednom u Jugoslovenskoj kinoteci ali tada ga niko nije pozvao da dođe u Beograd.

Miru Jevtić-Ruben poznajem dugo jer je sa svojim veliki talentom dobila najveća moguća priznanja i kao mladi pijanista, nikada ne zaboravljajući šta znači kada mlad čovek dobije pravu priliku u pravo vreme u razvoju svog talenta. Zato je njen Festival pijanizma u Sankt Peterburgu, koji je organizovala sa Valerij Gergijevim i koji se održava dva puta godišnje, prava lansirna rampa za velike talente u pijanizmu.

Koncerte održava širom sveta, inicijator je i festivala pijanizma u Australiji i prvi je saradnik i prijatelj najvećeg dirigenta u svetu Valerij Gergijeva.

Jedan susret u Sankt Peterburgu me je uverio da u svetu umetnosti i kreativnosti originalnost je još uvek najveći garant uspeha i opstanka.

Razgovor u hotelskoj sobi gde uvek mora da bude klavir i pred nastup u Marinski Teatru u Sankt Peterburgu Mira Jevtić govori o postulatima trajanja i uspeha u umetnosti.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Vi i Mira Adanja-Polak Vi i Mira Adanja-Polak

Autor:
Mira Adanja-Polak

U emisiji"Vi i Mira Adanja-Polak" gosti su ličnosti iz sveta nauke, kulture, politike, umetnosti i biznisa. [ detaljnije ]