Magazin Srbije na vezi

Prema istraživanjima sportskih stručnjaka u svetu, uspešnost u sportu svakog pojedinca sve je više vezana i za visoko obrazovanje sportista. Fakultet za sport i fizičku kulturu DIF u Beogradu spreman je da primi, kako ovdašnje studente, tako i strance i studente iz dijaspore, o čemu će govoriti prof. Goran Kasum, naš poznati i svetski priznati rvač.

O mogućnostima studiranja i načinu rada, govoriće i studenti, iz dijaspore Božica Stefanović, koja je na studije došla iz Afrike, iz Bocvane, sa vrlo skromnim poznavanjem srpskog jezika, da bi, u roku, diplomirala na ovom, izuzetno zahtevnom, fakultetu. Nastava je prilagođena i profesionalnim sportistima.

Svetska prvakinja u kik boksu Teodora Manić, pored redovnih treninga i obaveza, postiže sve na studijama, i dobar je primer da aktivan sport i studije mogu zajedno.

O značaju srpske sportske dijaspore i razmene i saradnje sa maticom ali i zemljama prijema, govoriće Srećko Simić, koordinator fudbalskih veterana Partizana, koji će na poziv sportskih kolega uskoro odmeriti snage u Nemačkoj.

Memorijalni turnir RTS Igraj za 16 od ove godine, fudbalsko umeće proširiće i na kategoriju "petlića", a gosti u studiju biće mladi talenti FK "Trijumf" iz Sremčice.

Sa Srbijom na vezi biće i Srbi iz Austrije, čije smo aktivnosti zabeležili u Beču i Obervaltersdorfu, u Donjoj Austriji.

Muzička podrška u studiju biće sastav Garavi Sokak i pijanistkinja Dalida Grmuša.
Urednik i voditelj Jelena Đorđević Popović
Muzički urednik Branka Lolić
Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar