Bunt Rok Festival

Bunt Rok Festival ove godine obeležava mini jubilej - pet godina postojanja i jedino je televizijsko takmičenje novih, neafirmisanih bendova i autora.

U naredna dva meseca, sredom uveče na Drugom programu RTS-a, kroz osam TV emisija takmičiće se po tri benda/autora, a o njihovim nastupima će suditi stručni žiri - eminentni autori i muzičari, kao i muzički urednici.

Zajedno sa Brankom Glavonjić, autorkom festivala, u ulozi voditelja će se naći i Zoran Stefanov, frontmen benda "Iskaz".

Predstavljamo vam i novo lice Bunt Rok Festivala - Stefana Jovčića, koji će intervjuisati takmičare ovogodišnjeg festivala.

U prvoj kvalifikacionoj emisiji nastupiće tri benda: drugoplasirani bend sa festivala "Omladina" iz Subotice - "Skadrilla" iz Beograda, "Stone Slipper" iz Kragujevca i "Đuka i dva vuka" iz Mladenovca.

Kao revijalni gosti nastupiće prošlogodišnji pobednici Bunt rok festivala - sastav "Sergio Lounge" (frontmen ovog benda, Srđan Popov je i član žirija)

Stalni članovi žirija festivala su Maja Cvetković (E-Play) i Vukašin Marković (Irie FM), sa njima će, u prvoj kvalifikacionoj emisiji, takmičare ocenjivati i Ana Milićević (muzička urednica RTS Kanal Muzika) i Milorad Ristić - Miki (Bella Technika), koji je predsednik žirija u prvoj emisiji.

Gledaoci neće biti uskraćeni ni za vesti o svim novim izdanjima, aktuelnim dešavanjimai zanimljivim koncertima na domaćoj rok sceni, a tu je i Top Lista Bunt koju vodi Katarina Vujović.

Nagradni fond Bunt Rok Festivala obuhvata i ovog puta veliki broj nagrada od
novčanih, preko robnih, do muzičkih nagrada i nastupa pobedničkih bendova na najvećim
i najznačajnijim muzičkim festivalima u zemlji i regionu.

Autorka emisije: Branka Glavonjić
Voditelji: Branka Glavonjić, Zoran Stefanov, Stefan Jovčić
Novinarka: Katarina Vujović
Reditelj reportaža: Jovan Bačkulja
Reditelj: Miodrag Kolarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Bunt Rok Festival Bunt Rok Festival

Autor:
RTS/Branka Glavonjić

Bunt Rok Festival je jedino je televizijsko takmičenje novih, neafirmisanih bendova i autora. Ovogodišnje, spektakularno finale festivala, zaokružilo je petogodišnji ciklus ali i otvorilo novo poglavlje ovog nesvakidašnjeg nacionalnog projekta RTS- a , nedvosmisleno i dokazano posvećenog konkretnoj, multidisciplinarnoj podršci i efektnoj medijskoj afirmaciji demo bendova i autora. [ detaljnije ]