Srpska ekonomija

Emisija Srpska ekonomija ove nedelje je posvećena Kopaonik biznis forumu. Više od 1.300 učesnika srpskog Davosa iz zemlje i sveta na Kopaoniku je četiri dana razgovaralo o raznim ekonomskim, političkim i društvenim temama.

Složili su se da država treba da sačuva budžetsku ravnotežu, ofanzivnije radi na sprovođenju strukturnih reformi i podigne ukupan nivo investicija. Dok se ovih dana radi na formiranju konkretnih zaključaka, Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije, u emisiji govori o tome šta je urađeno između dva foruma.

Godinu 2014. uglavnom pamtimo po elementarnim nepogodama i njihovom uticaju na ekonomiju. Prof. dr Dragan Đuričin, predsednik Udruženja korporativnih direktora Srbije, podseća da je u ekonomskoj istoriji naše zemlje ta godina označila početak fiskalne konsolidacije.

Ravnopravnost žena i muškaraca prošle godine bila je važna tema i u Davosu i na Kopaoniku. Najveći Biznis forum u Srbiji nastavio je sa ovom praksom. O tome koliko su kompanije u Srbiji posvećene rodnoj ravnopravnosti govore Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Jelena Ristić, direktorka u finansijskom sektoru i Gordana Danilović Grković, v. d. direktora Naučno-tehnološkog parka Beograd.

O ekonomskim migracijama razgovarali smo sa Zoranom Đorđevićem, ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Urednica emisije: Danka Milošević

broj komentara 0 pošalji komentar