Kroz crvotočinu sa Morganom Frimenom

Od čega smo zaista sazdani?

Kako je nastao Univerzum? Od čega smo načinjeni? Da li smo sami u svemiru? Šta je bilo pre početka svega? Ovo su pitanja kojima se bavimo od pamtiveka. Nauka, čvrstim dokazima dugogodišnjih istraživanja, najzad može da nam ponudi prave odgovore umesto filozofskih teorija.

"Kroz crvotočinu", američka dokumentarna televizijska serija sa Morganom Frimenom u ulozi naratora, istražuje misterije našeg postojanja povezujući najbriljantnije istraživače današnjice i najsmelije ideje iz graničnih polja nauke.

Od čega smo sazdani - svi mi i sve što nas okružuje? Hiljadama godina ljudi pokušavaju da nađu odgovor na ovo pitanje. Davno, odgovor je bio da četiri elementa čine svet oko nas. Do nedavno, smatralo se da je najsitniji oblik materije atom. Međutim, poslednjih nekoliko decenija naučnici su se bolje u njega zagledali... i od tada, sve je mnogo složenije.

Uprkos svim saznanjima i dalje nismo proniknuli u pravu prirodu materije. Međutim, hiljade naučnika teži da objasni suštinu našeg postojanja. U novoj epizodi serije "Kroz crvotočinu sa Morganom Frimenom - Od čega smo zaista sazdani", zaronićemo duboko u središte atoma kako bismo pronašli i najsitnije sastojke materije...

Urednik Marija Stevanović

broj komentara 0 pošalji komentar