Između igre i matematike

Poluigrana serija Između igre i matematike bavi se obradom osnovnih pojmova iz matematike prilagođenih najmlađem uzrastu osnovne škole.

Serija ima ukupno deset emisija koje traju do 15 minuta i obrađuje sledeće teme:

Levo, desno, gore-dole, napred-nazad.
Uže, šire, više, niže, ispod, iznad.
Boje i odnosi dužine, veće, manje.
Skupovi.
Tačka i linija.
Geometrijske figure (trougao, krug, pravougaonik, kvadrat).
Pojam broja do 10.
Sabiranje i oduzimanje do 10.
Lopta, kvadar, kocka.
Merenje dužine.

Serija ima za cilj da se najmlađi kroz igru i zabavu upoznaju sa osnovnim pojmovima iz matematike. Ovaj uzrast zahteva najveću pažnju, jer od njihove pripremljenosti zavisi kasnije uključivanje u rad i razumevanje nastave iz ovog predmeta. Moja ideja podrazumeva jedan zanimljiviji i opušteniji pristup i deci i temama. U rad je uključena grupa dece i dva animatora-klovna. Oni svojom interesantnom pričom podstiču decu na razgovor i na taj način dobijamo potrebna objašnjenja i odgovore vezane za ove pojmove. Primenom odgovarajuće grafike i animacije sve ovo je još jasnije i potpunije.

Poluigrana serija Između igre i matematike bavi se obradom osnovnih pojmova iz matematike prilagođenih najmlađem uzrastu osnovne škole. Serija ima za cilj da se najmlađi kroz igru i zabavu upoznaju sa osnovnim pojmovima iz matematike. Ovaj uzrast zahteva najveću pažnju, jer od njihove pripremljenosti zavisi kasnije uključivanje u rad i razumevanje nastave iz ovog predmeta.

U prvoj epizodi najmlađi će saznati šta je gore, dole, napred, nazad zatim kako da najlakše nauče gde je levo a gde desno. Uz zabavnu priču klovnova ovi pojmovi se lako razumeju.

Urednik serije: Tanja Čanić-Mlađenović
Scenario: Aleksandra Rosić.

broj komentara 0 pošalji komentar