Kroz crvotočinu sa Morganom Frimenom

Ima li života posle smrti?

Kako je nastao Univerzum? Od čega smo sačinjeni? Da li smo sami u svemiru? Šta je bilo pre početka svega i ostaje li nešto posle kraja našeg fizičkog postojanja? Nauka, rezultatima i dokazima dugogodišnjih istraživanja, najzad može da nam ponudi prave odgovore umesto filozofskih teorija.

Kraj zemaljskog postojanja - velika je misterija s kojom ćemo se, pre ili kasnije, morati suočiti. Šta se događa kada umremo? Da li je smrt kraj - večni mir, crnilo, ništavilo? Ili u nama ipak postoji iskra koja nadilazi našu fizičku pojavu? Šta nas to čini jedinstvenim i svesnim bićima?

"Kroz crvotočinu", američka dokumentarna televizijska serija sa Morganom Frimenom u ulozi naratora, istražuje misterije našeg postojanja povezujući najbriljantnije istraživače današnjice i najsmelije ideje iz graničnih polja nauke. U epizodi "Ima li života posle smrti?", naučnici i spiritualisti definišu svest i svesnost, i kroz principe kvantne mehanike pokušavaju da daju odgovor na pitanje na koje još nemamo odgovor.

Epizoda serije Kroz crvotočinu sa Morganom Frimenom - Ima li života posle smrti na programu je u utorak 05. marta u 21.45 na RTS 2.

Obrada Redakcija naučnog programa RTS
Odabrala Marija Stevanović

broj komentara 0 pošalji komentar