Bunt Magazin

Emisija Bunt i ove nedelje vas vodi na mnogobrojna dešavanja, koja će se održati u predstojećim danima.

Posebnu pažnju vam skrećemo na prvo izdanje Hali Gali - događaj, festivalskog tipa koji će se održati 23. februara u Drugstore-u. Ovaj događaj donosi lični pristup sceni i predtsavlja vid borbe bendova mlađe generacije da osvoje nove prostore i publiku. U klubu Drugstore postojaće nekoliko bina, postavljenih u različitim prostorijama, odnosno sobama. U sobi "Noćne more" nastupiće: Eva Ras, Limbo Lighting, Nike Eyes, Palms Voice, Genomelectronics, Bleach, Andria i Aaska. U "Crnoj sobi" nastupiće Buč Kesidi, sv. Pseta i Dogs in Kavala, a u "Novoj sobi" Gazarpazorp, Sitzpinker i Vizelj. Tim povodom, gost ovonedeljnog Bunt Retroaktiva je jedan od inicijatora i organizatora događaja, basista grupe Vizelj - Aleksa Nedić.
Istog dana u Domu omladine, irski pank sastav iz Beograda - Cassidy Brewery, koncertom će proslaviti deset godina rada i postojanja na sceni. Bend iza sebe ima jedan album, koji su izdali za Menart izdavačku kuću, a za Bunt otkrivaju zanimljivosti u vezi priprema za sledeći album.

Za subotu, 23. februara, Blender je pripremio spektakularnu žurku, za koju je zadužena velika svetska zvezda elektornske scene - Hot Since 82. Među domaćom podrškom naći će se i Andrija Antić, poznatiji kao Andrew Meller - ime koje postaje sve popularnije u celom svetu. Njegove trake su puštali Carl Cox, Nicole, Moudaber, Paco Osune, Nakadie. Pored njega, kao domaća podrška na velikoj žurci, nastupiće i Wise D & Kobe Ido.

Sarajevska grupa Činčila uveliko radi na drugom albumu, koji planiraju da objave sredinom godine za izdavačku kuću Lampshade Media. Drugi album su najavili singlom "Egomanijak", a nedavno su objavili i drugi spot za pesmu "Marš na mars". Njihovu posetu Beogradu smo iskoristi za druženje i zanimljive priče, koje vam donosimo u večerašnjem izdanju Bunta.

Predstavljamo vam i novi muzički projekat KJTB, iza kojeg stoji Ranko Stanojević. KJTB počinje da živi kao streetwear izraz krajem 2014. godine, da bi se uskoro pretočio i u muzički koncept, kojim Ranko želi sceni da ponudi nešto drugačije. Nedavno je objavio spot za pesmu "Draga, draga", koji je sniman na jugu Italije i Malti.

Zajedno biramo hit februara na Top listi Bunt - pogledajte kako su vaši glasovi uticali na stanje liste.

Autor: Branka Glavonjić
Novinarka: Katarina Vujović
Reditelj: Jovan Bačkulja

broj komentara 0 pošalji komentar