Kulturni centar

Nova godina otvara novo poglavlje u knjizi koja treba da bude napisana. Ili novi dramski čin koji se odigrava na pozornici života.

Kulturni centar posmatra moguće puteve budućnosti. Donosi isečke iz sveta kulture i umetnosti koji će možda jednom stvoriti istoriju.

U emisiji o tome govore Bojan Đorđev, pozorišni reditelj, Uroš Tomić, filmski reditelj i producent, Dragan Velikić, pisac, Slavica Pešić, PR Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, Vladislav Šćepanović, slikar i profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, Darko Tuševljaković, pisac, Marko Novaković, odgovorni urednik Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS, Milena Depolo, dramaturškinja, Boško Radojković, direktor Guitar Art festivala, Tamara Baračkov, dramaturškinja, Ana Tomović, pozorišna rediteljka i Spasoje Ž. Milovanović, direktor Narodnog pozorišta u Nišu.

U emisiji će biti reči i o premijeri predstave "Pad" Kokana Mladenovića u Svilajncu, izložbi Zorana Grebenarovića u Galeriji B2, novom filmu Stefana Arsenijevića koji je u pripremi, kao i o Dramskom programu Radio Beograda u 2019. godini. Rubrika Fenomen je posvećena Bookstagramu, a Jubilej tridesetogodišnjici od pada Berlinskog zida. Na Tanku liniju ovaj put staje strip crtač Dalibor Talajić.

Centralna gošća emisije je glumica Svetlana Bojković.

Glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa: Nebojša Bradić
Kreativni direktor: Boris Miljković
Urednik serijala: Danijela Purešević
Urednik emisije: Ana Tasić
Reditelj: Ivan Bukvić
Montažer: Goran Mijić
Autori rubrika: Danijela Purešević, Dragana Pantić, Marija Nenezić, Ana Tasić, Aleksandar S. Janković, Jasmina Mijić, Hristina Vasilijević
Novinar: Jelena Videnović
Voditelj: Željko Maksimović

broj komentara 0 pošalji komentar