Šta je sve tehnologija uradila za nas:" Moć mašinskog učenja"

Razvoj savremenih tehnlogija doprineo je da poslovno okruženje doživljava ogromnu transformaciju poslednjih nekoliko godina. Jedan od razloga je i mašisko ućenje, čiji algoritmi postaju sve više deo naše svakodnevice.

Mašinsko učenje unosi posebne promene u poslovne softvere omogućiće firmama da u realnom vremenu uočavaju obrasce u kretanju podataka, a na osnovu toga da predvide buduće pravce razvoja poslovnih sistema. Marketing, ekonomija i bankarstvo, administracija, zdravstvo, ljudski resursi u najskorijoj budućnosti neće moći ni da se zamisle bez primene algoratima mašinskog učenja.

Podrazumeva se da će ovakva modernizacija poslovanja zahtevati sve više stručnjaka koji će se baviti ovim oblastima. Iz pomenutih razloga, poslednjih godina veoma su učestli i stručni skupovi posvećeni mašinskom učenju u digitalnim transfrmacijama.

U emisiji učestviju Nanad Avlijaš, direktor, asw, Filip Jekić dipl.inž. asw inženjering, Danijel Subotić, asistent na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogrdu i dr.

Urednica i autorka serije je Olivera Kosić, snimatelj Rade Bzbalo, muzička urednica Ana Pavlović, montažer Dušan Založnik.

broj komentara 0 pošalji komentar