Kroz crvotočinu sa Morganom Frimanom: Jesmo li sami?

Kako je nastao Univerzum? Od čega smo načinjeni? Da li smo sami u svemiru? Šta je bilo pre početka svega? Ovo su pitanja kojima se bavimo od pamtiveka. Nauka, čvrstim dokazima dugogodišnjih istraživanja, najzad može da nam ponudi prave odgovore umesto filozofskih teorija.

"Kroz crvotočinu", američka dokumentarna televizijska serija sa Morganom Frimenom u ulozi naratora, istražuje misterije našeg postojanja povezujući najbriljantnije istraživače današnjice i najsmelije ideje iz graničnih polja nauke.

Da li život postoji samo na našoj planeti? Istraživači decenijama osluškuju svemir, pronalaze uređaje kojima će moći još bolje da zavire u njegove dubine. Komponente od kojih je sazdan život rasejane su svuda po kosmosu. Teško je i zamisliti da plodnog tla za njegovo postojanje nema na nekoj od bezbrojnih planeta. Međutim, ako svemir delimo sa još nekom vanzemaljskom inteligencijom, zašto ih još nismo primetili? Možda njihovi signali još uvek nisu stigli do nas jer su predaleko. Možda je po sredi nesavršenost naših prijemnika... Ili nešto sasvim drugačije. Ima li odgovora na ova pitanja, saznaćete u drugoj epizodi serijala "Kroz crvotočinu sa Morganom Frimanom - Jesmo li sami".

Urednik stranog programa: Marija Stevanović

 

broj komentara 0 pošalji komentar