Magazin Srbije na vezi

U organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd, od 23. do 27 maja, održava se prvi Svesrpski dečji sabor.

Sa Srbijom na vezi biće Minja Subota i hor DKCB, deca iz Vukovarskog srpskog pevačkog društva, i Olga Baletić, PR Turističkog saveza Srbije, jednog od prijatelja ove manifestacije.

U programu prvog Svesrpskog dečjeg sabora učestvuje i Umetnički centar "Talija" koji ove godine slavi dve decenije rada.

Šta je to XY generacija srpske dijaspore u Australiji? Ko su novi mladi lideri, svetski stručnjaci i srpske patriote na petom kontinentu? Zašto je poslednji popis stanovništva u Australiji, iz 2016. godine, za rezultat dao nekoliko puta manji broj Srba u odnosu na podatke naših zvaničnih predstavnika i srpskih dijasporskih organizacija? Doktor političkih nauka iz Sidneja, Beograđanka Nina Marković Kaze, daje odgovore na ova pitanja.

Gran-pri za najbolji dokumentarac na 65. Martovskom festivalu osvojio je film "Vongar" ("Wongar"). To je priča o Sretenu Božiću, piscu iz Aranđelovca, prvom belom čoveku među Aboridžinima, u Australiji i celom svetu poznatom kao B. Vongar... Sa Srbijom na vezi je rediteljka filma Andrijana Stojković.

Urednice emisije Jelena Đorđević Popović i Mirjana Nikolić
Muzički urednik Branka Lolić
Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar