Magazin Srbije na vezi

Sačuvajmo porodicu, negujmo osnovne porodične vrednosti, jer čuvajući porodicu, čuvamo život. Međunarodni dan porodice, 15. maj, povod je da u goste pozovemo prof. Slavicu Đukić Dejanović, ministarku bez portfelja u Vladi Srbije, zaduženu za demografiju i populacionu politiku.

Muzička produkcija RTS uključila se u obeležavanje Međunarodnog dana porodice na jedinstven način - koncert "Pesma kao sudbina" prirediće Narodni ansambl Radio-televizije Srbije pod upravom Siniše Vićentijevića.

Najlepše izvorne i komponovane pesme izvešće poznati umetnici, u privatnom životu bračni parovi, očevi i sinovi, sestre i braća.

Sa Srbijom na vezi, kao muzički gosti i učesnici ovog koncerta, biće supružnici Jasna Kočijašević i Dragoslav Mihajlović Kanarinac, Keti Selimova i Đorđe Želčeski, Biljana Jevtić i Aleksandar Ilić.

"Ključ naše budućnosti i blagostanja je u nama samima. Za Petrovdan idemo da ga ponovo pronađemo sa našim slavnim precima." Ovako projekat "100 dece za 100 godina", pohod na Kajmakčalan, najavljuju članovi zajednice "Otadžbina pamti". To je samo jedna od planiranih aktivnosti u godini jubileja od završetka Velikog rata. Roditelji i deca, porodice na okupu, podsetiće se etičkih vrednosti, istorije i tradicije. Za našu emisiju govori jedan od idejnih tvoraca ove zajednice, Marko Nikolić.

Urednice emisije Jelena Đorđević Popović i Mirjana Nikolić
Muzički urednik Branka Lolić
Reditelj Dragica Gačić 

broj komentara 0 pošalji komentar