Srbija na vezi - portreti: Iva Ikon

Dok smo pripremali emisiju koju ćete gledati, vrata montaže su se stalno otvarala! Kad god bi počeo muzički deo, neko bi provirio da vidi - ko to peva! Iva Ikon je jedna od onih koji su otišli u svet da se školuju.

Rođena je u muzičkoj porodici i u najranijem detinjstvu razvila ljubav prema toj vrsti umetnosti. Sa pet godina je počela da svira, peva, pleše... Muzika, koja je bila njena strast i hobi, postala je njen životni poziv.

Iako je želela da studira u Francuskoj, diplomirala je na minhenskoj Akademiji za muziku i pozorište. Svirala je klavir i izučavala gospel muziku. U Nemačkoj je živela sedam godina, upoznala tamošnji mentalitet i kulturu, a koliko je zavolela Nemce uverila nas je tokom razgovora.

Kako talenat nije mogao da ostane neprimećen, po završetku fakulteta dobija neobičan poziv i život joj se pretvara u san većine muzičara! Priključuje se bendu Wild koji je osnovao menadžer Mel Buš, poznat po radu sa svetskim zvezdama poput Eltona Džona, grupe Queen, ali i jedan od začetnika moderne klasike u muzici.

Raskošni talenti poput Ivinog vraćaju neke, možda zaboravljene, muzičke žanrove na našu scenu - džez, bluz, soul, gospel...

Autor emisije Tamara Drezgić

broj komentara 0 pošalji komentar