Koridori

Ekipa emisije "Koridori" obišla je radove na izgradnji južnog kraka Koridora 10, koji se proteže od Niša do granice sa BJR Makedonijom.

Sektor Jug Koridora 10 dug je 95,7 kilometara. Najteži deo autoputne trase u izgradnji je kroz Grdeličku klisuru i ukupne je dužine 26,3 kilometra. Do kraja marta meseca biće kompletno završena prva od šest deonica na ovom putnom pravcu - tunel Predejane.

Obišli smo i radove koji se izvode na istočnom kraku međunarodnog putnog Koridora 10. Na ovom putnom pravcu, od Niša do granice sa Bugarskom, koji je dug 88,6 kilometara, najveći deo je već završen i pušten u saobraćaj. Ove godine završeno je novoizgrađenih 5,5 kilometara na ulazu u Pirot na deonici od Staničenja do Pirota. Na obilaznici oko Dimitrvgrada, urađen je pun profil auto-puta i u zoni kosine Gradinje.

Trenutno su najintenzivniji radovi na deonici Bancarevo - Crvena Reka koja je duga 13 kilometara i koja je jedna od najproblematičnijih deonica na istočnom kraku Koridora 10.

Urednik emisije je Goran Maslar.

broj komentara 0 pošalji komentar
Koridori Koridori

Autor:
Goran Maslar

Emisija o saobraćaju i strategiji razvoja "Koridori" svakog drugog utorka u mesecu u terminu od 18.30 na programu RTS 2 upoznaje nas sa aktuelnim radovima koji se obavljaju na izgradnji saobraćajne infrastrukture u našoj zemlji. [ detaljnije ]