Studio znanja: Talenat

Reč talenat nastala je od starogrčke reči talanton što je predstavljalo novčanu jedinicu od 26 kg srebra, odnosno cenu prosečnih 20 godina rada jednog čoveka. Smatralo se da toliko vredi talenat u odnosu na običan rad i dnevnicu prosečnog čoveka. Tom pričom otvaramo ovonedeljnu temu, talenat. Dobro nam došli u "Studio znanja".

Šta je i koliko vredi talent, kako da ga prepoznamo i negujemo? Hoće li u budućnosti i roboti moći da se "rode" sa talentima ili će to ipak ostati privilegija pojedinih ljudi? Upitaćemo naše goste, robotičara dr Kostu Jovanovića sa Elektrotehničkog fakulteta, biologa dr Rastka Ajtića iz Zavoda za zaštitu prirode i Milicu Jokanović, talentovanu princezu kvizova, koja će svoj talenat prikazati odgovarajući na pitanja naših gostiju.

Da li se talenat nasleđuje, može li se steći ili samo može da se razvija upitaćemo psihijatra i psihoterapeuta Aleksandra Misojčića.

Kako da talentovani pojedinci nađu svoje mesto u poslovnom svetu i koliko košta talenat, reći će nam ekonomista profesor dr Dragan Lončar sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

U ovoj emisiji temu ćemo ilustrovati nastupima ljudi koje nesumnjivo krasi talenat. Plesaćemo, pevati, poigravati se pitanjima za kviz. Naši talentovani gosti dolaze iz Instituta za umetničku igru - talentovani igrači, studenti i studentkinje Instituta za umetničku igru Ana Obradović, Katarina Stojković, Vladimir Čubrilo, Anđelija Jovanović i Mila Stijak i njihov gostujući profesor iz Austrije Dagmar Dahauer i koreograf Jovana Ikonić.

Muzičku podlogu pružiće nam deo grupe "Balkanika" Sanje Ilića koja ove godine predstavlja Srbiju na Evroviziji sa pesmom "Nova deca", a koja predstavlja spoj tradicionalne muzike i modernog zvuka.

Pratite "Studio znanja"!

Urednik serijala "Studio znanja": Zoran Živković
Urednik i voditelj emisije: Vinka Marinović Kovačević
Kovoditelj: Ivana Milenković
Reditelj: Darko Kamarit

broj komentara 0 pošalji komentar