Profil i profit

Ako se čovek okrene oko sebe i zapazi, videće da sve što je stvoreno uz pomoć Gospoda jeste u zlatnom preseku! Kažu da je to Božiji zakon!

Na Kopaoničkom forumu okupili su se i ove godine Fridmanovci, zagovornici real ekonomije, reindustrijalizacije. Nakon 25 godina prepoznali su šansu da je budućnost u poljoprivredi-agro biznisu. No, Srbija ne može ni bez novih tehnologija, bez trgovine, industrije. Od prapočetaka civilizacije pa na ovamo mi smo bili i trgovačka i agrarna i industrijska zemlja.

Javni dug se smanjuje, a za stabilnost, kako kaže ekonomska nauka, da bi se servisirale obaveze neophodno je izvoz dovesti do 25% javnog duga. Tada jedna zemlja prelazi u fazu više razvijenosti, a tome danas zaista težimo.

Međutim, privatna inicijativa ključ je posperiteta, a ima Srbija pregalaca, posvećenih poslu i radu, onih koji žele uspeh.

Jedan problem danas je prisutan i muči one koji su stekli utisak da se dužan duga ne može odužiti. Priča o ljudima i kreditnoj muci uzimanja kredita u švajcarcima stiže nam iz Čačka.

Hoćemo li dati šansu poslu i uspehu to zavisi samo od nas zato nas gledajte i ove nedelje u 12.10 na RTS 2.

Urednik emisije: Miloš Tanaković
Novinar istraživač: Milica Brković
Realizator: Zorica Mijailović
Montažeri: Vesna Gavrik, Stojan Ilić

broj komentara 0 pošalji komentar