Studio znanja: Želje, pokloni i očekivanja

U duhu praznične atmosfere, u prvom izdanju emisije "Studio znanja" u 2018. godini govorimo o željama, poklonima i očekivanjima, tražimo argumente za i protiv postojanja Deda Mraza u svetu nauke, putujemo širom naše planete upoznajući tradicije, običaje, kulturu, hranu i muziku različitih nacija, ali i probijamo njene granice otkrivajući tajne Univerzuma i novih godina na drugim planetama.

Zbog čega imamo velika očekivanja od nove godine, otkud često toliko razočaranje nakon dočeka i kako se suočiti sa tim objasniće nam prof. dr Kristina Brajović Car, psiholog sa Fakulteta za medije i komunikaciju. Da li se ponekad saplićemo o svoje želje i očekivanja, kako da prepoznamo da li nas neko stvarno voli ili je samo vešt u komunikaciji i ima li istine u onome da je potrebno da najpre zavolimo sebe da bi nas neko voleo otkriće nam Ivana Kuzmanović, pisac i savetnik za lični razvoj.

Ispunjene i neispunjene želje, mnogobrojna očekivanja izazivaju određene emocije u nama - kako one utiču na naše srce, može li ono zaista da bude "slomljeno" od tuge, ali i da se leči srećom i da li odgovarajuća muzika ili slatkiši poput čokolade mogu da nam pomognu u tome rećiće nam doktor Predrag Mitrović, kardiolog iz Kliničkog centra Srbije. Sa nama je i glumica Borka Tomović, koja zahvaljujući poslu kojim se bavi često "ulazi u tuđe cipele". Ona će nam otkriti da li zato možda bolje razume ljude i pomažu li joj uloge koje tumači da se izbori i sa svojim, ali i sa tuđim očekivanjima.

Da li Univerzum zaista prima naše poruke, misli i osećanja, šta o postojanju Deda Mraza kaže kvantna, a šta klasična fizika, postoji li mesto u svemiru gde je stalno nova godina, kada pada "prava" nova godina na našoj, a kada na drugim planetama objasniće nam prof. dr Aleksandar Bogojević, direktor Instituta za fiziku. Ovog puta ugostićemo i Tanju Živković, odličnog poznavaoca cveća, koja će nam objasniti koje vrste cveća se poklanjaju u različitim prilikama i kako se najbolje održavaju. Naš gost je i Boris Kargotić, avangardni stilista koji je svojim kreacijama osvojio Niki Minaž, Bijonse, Lejdi Gagu, Madonu. On će nam govoriti o razvoju modne industrije u budućnosti i preporučiti odeću i nakit za specijalne prilike i izlaske.

Urednik "Studija znanja": Zoran Živković
Urednik emisije i voditelj: Ivana Milenković
Kovoditelj: Vinka Marinović
Reditelj: Darko Kamarit

broj komentara 0 pošalji komentar