Dečja pesma Evrovizije 2016

Dečja pesma Evrovizije se ove godine održava na Malti, drugi put u poslednje tri godine. Sve je spremno da u nedelju, 20. novembra pod sloganom "Prigrli", počne četrnaesta po redu manifestacija koja okuplja mlade muzičke umetnike.

Ove godine nastupiće 17 izvođača starosti od 9 do 14 godina iz evropskih zemalja i Australije. Direktan prenos Dečje pesme Evrovizije počinje u 16.00 na RTS 2 i RTS Satelit.

Dunja Jeličić je ovogodišnja predstavnica Srbije. Talentovana trinaestogodišnjakinja izvešće pesmu "U la la la" koju je komponovao Vladimir Graić, a tekst su zajedno napisale Leontina Vukomanović i Dunja Jeličić.

Nakon žreba u Valeti odlučeno je da Dunja u finalu Dečje pesme Evrovizije nastupa pod rednim brojem 12.

Centralno mesto održavanja takmičenja biće Mediteranski konferencijski centar u Valeti, jedna od najupečatljivijih građevina ovog grada i nekadašnja Sveta bolnica Reda Svetog Jovana, koja je smeštena pored Tvrđave Sveti Elmo i gleda na Veliku luku.

Centrala će biti povezana sa drugim divnim lokacijama na otvorenom i zatvorenom, razmeštenim po čitavom starom gradu, među kojima su i pozorište Manoel, Trg Svetog Đorđa, Trg Kastilja i druga.

Urednik TV prenosa: Olga Kapor

Komentator: Silvana Grujić

 

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 20. nov 2016, 01:36) - Nikola, Bor [neregistrovani]

Zvezdica

Držim fige našoj preslatkoj i predivnoj Dunjici. Pesma je vesela, Dunja sjajna kao pevačica, verujem u dobar plasman. Idemo Srbija! Idemo Dunja!

(subota, 19. nov 2016, 21:06) - stokholm [neregistrovani]

finale 20/11

Sa srecom mala :)