Dozvolite...

Izviđači Prve brigade, takmičenje odeljenja posebne namene i novosti iz vojske u najnovijem izdanju emisije "Dozvolite..."

Vojska leti ne odmara već radi punom parom. Izviđači 1. brigade Kopnene vojske imali su obuku u savlađivanju vodene prepreke na Velikom bačkom kanalu nedaleko od Turije. Videćete kako se prave splavovi za jednu i više osoba od dasaka, kanapa i buradi, traktorskih guma i bala slame.

Pripadnici Komande za obuku Vojske Srbije imali su takmičenje odeljenja posebne namene na poligonu "Peskovi" kod Velikog Gradišta. Videćete kako izgledaju marš sa i bez gas maske, guranje kamiona teškog tri tone i gađanje iz više vrsta naoružanja i sve to na paklenoj vrućini.

Saznaćete i koji su to bili najvažniji događaji u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Iz naše arhive, pogledajte priče o psihologiji obuke u Žandarmeriji, kao i o novom raketnom sistemu zemlja-zemlja Morava.

Pratite nas i na fejsbuku, tviteru i jutjubu.

Za fotografije je izvor "Vojska Srbije".

broj komentara 0 pošalji komentar
Dozvolite... Dozvolite...

Autor:
RTS

„Dozvolite...“ - emisija o odbrani i Vojsci Srbije. U emisiji se govori o temama iz oblasti odbrane, bezbednosti, životu i radu pripadnika vojske, kao i o vojnoj istoriji, odbrambenoj industriji, specijalnim jedinicama... [ detaljnije ]