Čitaj mi!

Metropolis

U "Metroplisu" dva izuzetna gosta: Erik-Emanuel Šmit, najizvođeniji frankofoni dramski pisac u svetu, koji je tokom 24 sata u Beogradu prisustvovao i izvođenju svog komada "Mali bračni zločini" u Narodnom pozorištu i Stenli E. Gontarski, američki istoričar književnosti i jedan od najvećih poznavaoca dela Samjuela Beketa o kome je napisao brojne studije.

Metropolis vas vodi i u Konjic gde je prošle nedelje održano prvo "Bijenale" savremene umetnosti u prostoru nekadašnjeg atomskog skloništa ali i u Novi Sad na Sterijino pozorje i to na švajcarsko izvođenje drame Biljane Srbljanović Barbelo, o psima i deci.

Biće reči i o multimedijalnom projektu "Kroz treću dimenziju" MPU prema projektu Tamare Ognjević i Škole kreativnih tehnologija "Chiron" i direktora Mirka Radakovića na temu "Zašto je danas nemoguće zamisliti filmsku industriju bez 3D animacije" ali i o filmu Prelepo, jednom od najboljih ostvarenja u 2010. u režiji Alehandra Gonzalesa Injaritua.

Urednik Neda Valčić Lazović, reditelj Katarina Rogić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Metropolis Metropolis

Autor:
RTS

Nedeljni magazin Metropolis - elitna televizijska emisija iz oblasti kulture i umetnosti. Urednički tim: Neda Valčić-Lazović, Danijela Purešević, Jasmina Vrbavac, Svetlana Ilić i Vojka Pajkić Đorđević. [ detaljnije ]