Metropolis

Nedeljni magazin Metropolis - elitna televizijska emisija iz oblasti kulture i umetnosti. Urednički tim: Mirjana Bjelogrlić, Neda Valčić-Lazović, Maja Skovran, Radmila Radaković i Danijela Purešević

Nedeljni magazin Metropolis koji proizvodi Redakcija za kulturu i umetnost jeste elitna televizijska emisija iz oblasti kulture sa najdužim "stažom" u čitavom našem medijskom prostoru. Prva je emitovana novembra 1993. godine.

Ova emisija, koja je opstala kroz mnoge političke i kadrovske promene i sačuvala svoju autonomiju i autentičnost, osim informacija iz sveta kulture, sadrži i niz analiza, kritika, komentara i tv eseja, a često donosi i ekskluzivne razgovore sa stranim i domaćim stvaraocima.

Emisiju Metropolis realizuje urednički tim: Mirjana Bjelogrlić, Neda Valčić- Lazović, Maja Skovran, Radmila Radaković i Danijela Purešević, a rubrike potpisuju, za različite oblasti, kompetentni urednici Redakcije za kulturu i umetnost: Nebojša Popović, Jasmina Vrbavac, Branka Krilović, Vojislav Karanović i drugi.

Emisija traje 30 minuta i emituje se četvrtkom u 20.30 časova na Drugom programu RTS-a.

Svakog četvrtog utorka u mesecu, u terminu od 22.20, emituje se i Metropolis u Srbiji, urednika Svetlane Ilić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Metropolis Metropolis

Autor:
RTS

Nedeljni magazin Metropolis - elitna televizijska emisija iz oblasti kulture i umetnosti. Urednički tim: Neda Valčić-Lazović, Danijela Purešević, Jasmina Vrbavac, Svetlana Ilić i Vojka Pajkić Đorđević. [ detaljnije ]