Čitaj mi!

Novogodišnji Metropolis

Novac jeste važan ali ne i presudan činilac sveukupnog kulturnog metabolizma...

Ova premisa polazna je tačka u promišljanju kulturnih dešavanja u protekloj 2012. godini šestoro kritičara i novinara: Nebojše Popovića, Jasmine Vrbavac, Marka Kostića, Marine Nikolić, Slobodana Savića i Danijele Purešević.

Gosti emisije iz različitih uglova i vizura razmatraju interakcije novca i kulture, i razmišljaju o darežljivosti i grabežljivosti u kulturi, o poklonima, donacijama i dobročinstvima, ali i o tome koliko je polje kulture podesno za različite zloupotrebe i mahinacije. To su: reditelj Gorčin Stojanović, dramaturg i pisac Ivana Dimić, književnik i izdavač Vladimir Bajac, književnica i kritičarka Ljiljana Đurđić, filolog Olivera Stošić Rakić, filmski producent Miroslav Mogorović, dramaturg Vesna Perić, slikar Andrej Bunuševac, kompozitorka Isidora Žebeljan, pijanista Ivan Tasovac, filmski reditelj Darko Bajić, kompozitor Zoran Erić, slikarka Simonida Rajčević, novinar i kulturni menadžer Dejan Ubović, arhitekta Branislav Mitrović.

Urednik emisije: Danijela Purešević

Snimatelj: Života Neimarević

Režija: Marko Šotra

broj komentara 0 pošalji komentar
Metropolis Metropolis

Autor:
RTS

Nedeljni magazin Metropolis - elitna televizijska emisija iz oblasti kulture i umetnosti. Urednički tim: Neda Valčić-Lazović, Danijela Purešević, Jasmina Vrbavac, Svetlana Ilić i Vojka Pajkić Đorđević. [ detaljnije ]