Čitaj mi!

Kontekst 21

Više od 3 miliona studenata, od 1987. godine, kada je pokrenut program univerzitetske razmene "Eraymus mundus", deo svog školovanja proveo je u inostranstvu.

Ovaj projekat u Srbiji zaživeo je 2004. godine i približno 800 studenata uključilo se u studije na visokoškolskim institucijama Evropske unije. Za Kontekst 21 govore naši studenti koji su na ovaj način stekli vredna iskustva.

Pet šampiona - pobednika Srpske fizičke olimpijade koju je šesti put organizovalo Društvo fizičara Srbije uz podršku Ministarstva prosvete i nauke, takmičiće se na Međunarodnoj olimpijadi koja će biti održana u Estoniji tokom jula. Do sada najbolji rezultat na međunarodnim takmičenjima iz fizike, sedmo mesto među 500 najboljih srednjoškolaca, postigao je učenik Nikola Šibalić pre dve godine u Meksiku. Za uspehe naših takmičara, ponajviše su zaslužni sami. Ipak, na kraju, deo njihove slave pripadne i školama.

Među temama su i "dobre škole", njih 50 koje su se izdvojile time što su uspele da pronađu "čarobnu formulu", i pruže svojim đacima više od očekivanog; novi evropski projekat koji je početkom nedelje predstavljen na festivalu Mikser, nazvan "Plavo-zeleni san" koji bi trebalo da se, osim u Londonu, Parizu, Roterdamu i Berlinu, ostvari i u Beogradu, a propratićemo i druga zbivanja iz obrazovanja i nauke.

Urednik emisije: Marija Stevanović

Reditelj: Dragan Kovačević

 

broj komentara 0 pošalji komentar