Posetioci iz praiskona

"Posetioci iz praiskona" je Bi-Bi-Sijev hit serijal koji kombinuje elemente trilera sa specijalnim efektima i ljubavnom pričom, postavljajući nam, pri tom, jedno zabrinjavajuće pitanje: Da li je ljudska rasa došla do kraja evolutivnog puta?

Kada Nik Kater, evolutivni zoolog, otkrije praistorijska stvorenja, svet prirode okrenut je naglavačke, a čovečanstvo se suočava sa najvećom pretnjom ikada. Neobjašnjive anomalije u vremenu dovele su do toga da stvorenja iz najranijih faza stvaranja Zemlje lutaju svetom danas.

Neka od tih stvorenja su divlja, neka su umiljata, a zajedničko im je samo jedno - ne pripadaju današnjoj civilizaciji. Njihovo prisustvo postavlja jedno od najvažnijih pitanja: da li će čovečanstvo uspeti da preživi tu novu i neočekivanu evolutivnu okolnost?

Davno izumrle životinje nalaze način da prodru u današnjicu i ono što se činilo nemogućim postaje užasavajuća stvarnost, pa su vlasti primorane da reaguju brzo i okupljaju tim naučnika predvođenih profesorom Nikom Katerom.

Njihov glavni zadatak je da ispitaju seriju slučajeva u kojima svedoci tvrde da su videli - dinosauruse.

Od gorgonopsida koji luta šumom, do mnoštva velikih paukova u tunelima ispod Londona, naučnici će ući u pravi rat sa tim praistorijskim životinjama. Kater, sa svojim asistentom Stivenom Hartom, bori se, na sve znane načine, da pronađe odgovore.

Zamolivši za pomoć zoologa Ebi Mejtlend i studenta paleontologije Konora Templa, ova četvorka pokušava da otkrije zagonetne anomalije u vremenu.

Ograničeni činjenicom da su sve tradicionalne metode istraživanja potpuno neupotrebljive, Kater i njegov tim dobijaju instrukcije od vlade da projekat drže u tajnosti. Dok prošlost preti da zauzme sadašnjost i uništi budućnost, naučnici se upuštaju u borbu sa vremenom.

Međutim, pored toga što se sa svojim timom bori da spreči invaziju praistorijskih životinja, Kater ima i jednu sasvim privatnu dilemu.

Njegova supruga Helen vodi se kao nestala već osam godina, ali on nikada nije prestao da se nada da će je pronaći živu.

Ona se odjednom ponovo pojavljuje i sasvim je moguće da zna suštinu problema vremenskog procepa. Ali, da li ona želi da podeli tu tajnu sa njim? I, ako ne želi, zbog čega se uopšte vratila?

U ovoj višestruko nagrađivanoj seriji koju potpisuju scenaristi Ejdrijen Hodžis (Rim, Izgubljeni svet, Čarls II: Moć i strast), Bev Dojl, Ričard Kurtia i Kris Leng, uloge tumače: Daglas Henšal, Džejms Marej, Endrju Li Pots, Hana Spirit, Lusi Braun, Ben Miler, Mark Vejkling i Džulijet Obri.

broj komentara 5 pošalji komentar
(utorak, 17. maj 2011, 22:01) - anonymous [neregistrovani]

zasto tako kasno

nzm ni ja zasto je tako kasno...ali je to sigurno zbog male dece....

(subota, 10. jul 2010, 12:09) - vukasin [neregistrovani]

lep film

bas je lep onaj film

(utorak, 20. apr 2010, 23:54) - ceca [neregistrovani]

odlican izbor ali ...

serije kao Torchwood i Primeval zasluzuju bolje vreme prikazivanja ili barem odgovarajuci reprizni termin sledeceg dana....

(utorak, 20. apr 2010, 13:26) - anonymous [neregistrovani]

repriza

Zašto se serije SF daju kasno i zašto se nerepriziraju recimo popodne sutradan makar i na rts2,nije bitno.

(ponedeljak, 19. apr 2010, 19:13) - jasmina [neregistrovani]

00:25 ???

Interesantna prica, ali zasto se prikazuje tako kasno?