Raspakivanje

Kusta: Svakog dana u svakom pogledu...

Lični pogled na ličnost i karijeru Emira Kusturice.

Autor emisije Antonela Riha.

broj komentara 35 pošalji komentar
(subota, 12. jun 2010, 15:10) - TheDukeLand [neregistrovani]

Sjajno

Antonela, emisije su Vam sve bolje i bolje. Cestitam Vam na ovako dobro upakovanoj prici, uzivao sam!

(utorak, 11. maj 2010, 08:06) - anonymous [neregistrovani]

Hvala!!!!

Antonela Riha ,
Svaka Vam cast za sjajnu emisiju ..
Jedan od najboljih prikaza velikog umetnika vidjenih do sada ,bar po meni..Hvala !!!

(subota, 08. maj 2010, 12:11) - zvezdana [neregistrovani]

Jel Sarajevo gde je nekad bilo...

Nemanja je pravi covek samo steta (a mozda i nije kad se malo bolje razmisli)sto Sarajevo nema vise "nas"koji smo nekada ziveli tu a sada smo kud koji mili moji ali sto se veli koga nema bez njega se mora i moze...Sarajevo kiristalna secanja!Bog ti svako srecu i dobro dao Kusto i da uskoro pocnes da smimas film na Drini cuprija...

(sreda, 05. maj 2010, 23:36) - biljana [neregistrovani]

Dobri i veliki ljudi

Polazim od toga da Nele mozda najbolje zna Kustu, pa zato izdvajam Neletov super komentar, u njegovom humoristicnom stilu: „Kusta je prije svega jako dobar covjek, a kao umjetnik – ima vremena, popravice se“, Naravno da je Kusta umjetnik svjetskog profila, i do toga je dosao vremenom i radom kroz to vrijeme, ali je valjda od rodjenja, bio i ostao, dobar covjek.
Zato je i ovjencan Slobodom da radi svoje filmove kako zeli i svira muziku koju voli.
Ali na kraju moram istaci osnovni utisak koji imam gledajuci ovu izvrsnu emisiju. Ta veza izmedju prijatelja, kakvi su Kusturica i Abdulah Sidran, nikad nije prekinuta!!! I nevjerovatno kako je ostala cvrsta i pored svih udaraca i bola koji su jedan drugom nanijeli. To dokazuje sustinu nepatvorenog prijateljstva u koje i sama vjerujem. Ako smo stvarni prijatelji, uvijek cemo to biti, i u ime tog prijateljstva uvijek cemo nalaziti razloga da oprostimo jedan drugome.
Abdulah Sidran je, eto kao i Kusta, prije svega veliki covjek, pa tek onda veliki umjetnik, bez straha od “odmazde” svojih sugradjana, na kraju emisije jasno porucio:
„Ja sam pri kraju zivota i smatrao bih da bih fulio ako sebi ne bih mogao priustiti jedan ovakav susret.“ Ovakve rijeci moze reci samo Prijatelj za Prijatelja i jedan dobar covjek.
Obojica su veliki i dobri ljudi!

(nedelja, 02. maj 2010, 11:55) - Predrag [neregistrovani]

Kusturica genije

To je genije !

Najveci nas intelektualac.
Srecan sam sto zivim u njegovom vremenu.
Od njega mozemo da ucimo o kulturi, o patrionismu, o hriscanstvu.
Jedan od rijetkih koji vidi prosperitet u Srbiji i u njenom selu. Primer kako treba da se borimo protiv gradske malogradanstine.
Da li treba spominjati da je Kusturica genijalnog fubalera Maradonu, koji je pao u drogu i beznade, izvuka iz mrtvih itd.
RTS-u HVALA NA OVOJ EMISIJI.
Radi istinosti emisije dodao bih.
1)Sa komsija iz sela Kremne doslo je do izmirenja. To sto im je rekao da u njihovim glavama struji metil-alkohol je istina.
2)Kusturica je takode dobio inostrani kredit za izgradnju Mecavnika. Tako da je vrlo diskutabilno reci da li je bogat ili nije.
3)Svaka fabrika ili dobro ima svoje cuvare,
pa zasto kusturicine cuvare zvati rancerima.
4)Novac koji se naplacuje prilkom ulaska u drzavni nacionalni park je nije Kusturicin nego drzavni.

(nedelja, 02. maj 2010, 01:43) - anonymous [neregistrovani]

Genijalan jedan jedini

Odlicna emisiija sa ovakvim jedinstvenim likom,neponovljivim autorom i vrhunskim intelektualcom,spoj moderne prezentacije i hriscanske tradicije,veliki duhovnik i konacno Srbin.
Bravo gospodine Kusturica.

(četvrtak, 29. apr 2010, 14:35) - anonymous [neregistrovani]

Zapis

Kao i uvek ,zapisala sam još jednu misao koju je izrekao Emir Kusturica ,a prilog je u ovoj emisiji:"Ushićenje je najvažnija stvar u ljudskom životu."....I priznajem kda god gledam njegove filmove i slušam i čitam intervjue sa njim ,doživljavam ushićenje.Veliki gospodar Sopstvene Slobode i Sopstvenog Sveta omogućava nam da uživamo u njegovim doživljajima Vremena.Šta više poželeti?

(nedelja, 25. apr 2010, 18:07) - anonymous [neregistrovani]

(Samo)svest

Kusturica je sebe gradio na razlici između njega i raje (klasne, nacionalne, partijske, verske, rasne). Međutim, kad je došlo dotle da se i sama odredi prema nekim od tih pitanja, ta raja nije skužila da se samim tim odredila i prema Kusturici. Da je krenula za onima od kojih je on elog veka bežao. Ali ko zna, možda se Kusta jednoga dana i povuče pred snagom argumenata iznetih u ovoj emisiji.

(nedelja, 25. apr 2010, 07:08) - Majstorović [neregistrovani]

Hvala

Kao poštovalac lika i dela E.Kusturice "gutam" sve tekstove i emisije posvećene njemu.Emisija g-đe Antonele Riha je ,za mene,nešto najbolje od novinarskog pera izrečeno do sada.Posebno su me impresionirali filmski inserti i fotografije koje su upotpunjavale tekst.Autorki svaka čast za emisiju koja može ,po mom mišljenju,da edukuje buduće studente novinarstva.Dokaz da RTS okuplja samo najbolje!

(subota, 24. apr 2010, 22:49) - Vasilije [neregistrovani]

Jedan je Kusta

Sta reci sem da je jedan Kusturica u 10.000.000

Raspakivanje Raspakivanje

Autor:
Antonela Riha

Lični pogled na političku i javnu scenu Srbije. Kakvi su zaista ljudi koji utiču na naš život? Šta ih je stvorilo i koliko će trajati? [ detaljnije ]