Čitaj mi!

Muškarci više vole plavuše

U čuvenoj romantičnoj komediji Hauarda Hoksa, Merilin Monro glumi lakomislenu Lorelaj Li, devojku čija je životna filozofija: “dijamanti su devojčin najbolji prijatelj”.

Sa svojom  najboljom prijateljicom, Doroti (Džejn Rasel), Lorelaj kreće na put u Pariz, gde namerava da se venča sa milionerom Gasom Ezmondom (Tomi Nunan). Da bi proverio da li je Lorelaj zainteresovana samo za njegov novac, Gasov otac unajmljuje detektiva koji prati devojke.

Na putu, Doroti se zaljubljuje u siromašnog mladića, a Lorelaj odlučuje da joj pronađe imućnijeg kandidata i tako upoznaje trgovca dijamantima, sira Frensisa Bikmana (Čarls Koburn).

Većina pesama iz filma, od kojih je najpoznatija Dijamanti su devojčin najbolji prijatelj, u izvođenju Merilin Monro, potiče iz popularnog brodvejskog mjuzikla koji je poslužio kao predložak za scenario.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 22. sep 2014, 22:54) - anonymous [neregistrovani]

Marilyn Monroe

Hvala Vam puno sto ste pustili ovaj film,meni jedan od omiljenih!Toliko ste me iznendalil kada sam video da ce cele nedelje od 13:30 biti filmovi Merilinke,beskrajno Vam hvala! Preporucujem svima onima koji nisu gledali njene filmove da obavezno pogledaju!I samo nastavite da pustate ovakve filmove.Ovo je blago!