Čitaj mi!

Kako pomoći bolnim zglobovima?

Dolazi zima i zato vas u RTS ordinaciji očekuju teme u vezi sa očuvanjem zdravlja u vreme hladnih dana. Poznati voditelj RTS-a pripremaće novo ukusno i zdravo jelo, od stručnjaka za terapiju bola saznaćete kako se sve mogu tretirati bolni zglobovi i na kraju će na 5 pitanja u vezi sa hirurškim lečenjem gojaznosti odgovoriti hirurg.

Prvi deo emisije "Kuvarski izazov" biće za voditelja i novinara RTS-a Stefana Popovića. On će se potruditi na napravi verziju pilećih ćufti koje do sada nije pripremao, a govoriće i o tome sa kakvim se zdravstvenim izazovima i problemima susretao. Zašto je jelo zdravo objasniće nutricionista Ana Todorović.

U "Ordinaciji" će biti reči o bolnim zglobovima. Saznaćete koje kreme mogu pomoći, kako napraviti obloge koje utiču na to da se bol smanji, kako postupati sa lekovima protiv bolova i koliko su opasni, ali i koje su savremene terapije dostupne. Sve će razjasniti dr Vladan Milošević, anesteziolog i stručnjak za terapiju bola.

"5 pitanja" u vezi sa hirurškim lečenjem gojaznosti postavićemo doc. dr Ognjanu Skrobiću, hirurgu iz Univerzitetskog kliničkog centra Srbije. On će govoriti o tome koliko je operacija smanjenja želuca bezbedna, zašto neki ljudi nikako drugačije ne mogu smršati, šta se sve može pokušati pre operacije i još mnogo toga korisnog.

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelj je Tatjana Simić.

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

Nedeljom u 14 sati na RTS1 publika već sedmu godinu zaredom daje poverenje gostima Marije Popović i njenoj jedinstvenoj emisiji koja je posvećena zdravlju. U svakom izdanju emisije, na zanimljive načine saznajemo kako da ga očuvamo i unapredimo, a o važnim temama govore renomirani lekari, farmaceuti, nutricionisti i drugi dokazani stručnjaci kao i javne ličnosti, koje svojim primerom opominju ili prenose sopstvena iskustva. [ detaljnije ]